Cel fel de scriitor aș vrea să fiu – Marin Mălaicu-Hondrari la conferințele Cercului Literar de la Sibiu

0

Simpozionul Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu” a ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediție și se desfășoară sub forma a trei conferințe. Prima conferință, „Cum arată o femeie puternică? O perspectivă transdisciplinară” a fost susținută de Anastasia Gavrilovici pe 7 iulie, iar cea de-a doua conferință, „Poezie în vremea războiului” a fost susținută de Răzvan Țupa pe 20 octombrie.

Cea de-a treia conferință ACLS, ultima din acest an, are loc pe 8 decembrie, de la ora 18.00 la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl are ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

Marin Mălaicu Hondrari, poet, prozator și traducător, va susține o confernță cu tema „Ce fel de scriitor aș vrea să fiu”, urmată de un dialog cu publicul și o lectură din creația proprie.

Pornind de la eseurile unor scriitori care, la un moment dat, au scris despre ce fel de scriitori și-ar fi dorit să fie (precum Enrique Vila-Matas, Leonardo Padura sau Mario Vargas Llosa), Marin Mălaicu-Hondrari va vorbi despre condiția scriitorului, atât din perspectiva creatorului (poet și prozator), cât și din cea a traducătorului, citotorii (pentru cine scrie autorul? Cum sunt recepționate scrierile?), dar și să răspundă la întrebarea: de ce și pentru ce scriem?

În cadrul evenimentului va fi lansat cel de-al patrulea număr al revistei Euphorion din anul 2023 cu tema „Traduceri, reTraduceri”, dedicat traducătorilor și traducerilor literare. Tot în acest număr al revistei, Marin Mălaicu-Hondrari este invitatul rubricii ComunitateACLS prin care se urmărește punerea în discuție a unor idei, limbaje și perspective de larg interes cultural și social, în spiritul Cercului Literar de la Sibiu.

Simpozionul Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu” este organizat de revista de cultură Euphorion și finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *