„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, pe 11 mai la Sibiu

0

„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci” prezintă drumul inițiatic al unui bărbat, în luptă cu Frica. Este o poveste învăluită de dragoste, umor și curaj despre traume deconstruite, despre iubire și acceptare, o disecție actuală a parcursului către sine și a impactului pe care îl are descoperirea adevăratului chip ascuns sub măști fabricate.

Spectacolul performativ „KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, creat de compania Vanner Collective pe textul dramaturgei Raluca Mănescu, își propune să demaște masculinitatea toxică și fuga barbaților din fața propriilor emoții și frici și va putea fi văzut pe 11 mai, de la ora 18:00, la Teatrul GONG din Sibiu. Accesul la eveniment (pe baza rezervării la ticketing@teatrulgong.ro) este GRATUIT.

Vanner Collective a început în 2020 un demers de a aduce în conștiința publicului masculin importanța vulnerabilității și asumării emoțiilor în rândul bărbaților, ca pas esențial către dezvoltarea adultului și viitorului părinte.

În cadrul ediției proiectului din 2023, Vanner Collective a organizat patru ateliere online de scriere creativă și limbaj vizual cu doi profesioniști din lumea filmului, scenarista Raluca Mănescu și regizorul Nicolae Constantin Tănase, gratuite și destinate adolescenților cu vârste între 14 și 19 ani.

Materialele video rezultate în urma atelierelor vor fi incluse într-un colaj video pe tema masculinității toxice, ce va fi vizionat, alături de spectacole, în cadrul comunităților din Brăila, Constanța, Ploiești și Sibiu în luna mai iar adolescenții creatori vor fi invitați și la o sesiune de discuții cu spectatorii. O parte dintre textele lucrate în cadrul atelierelor va sta la baza unei piese de teatru care va fi transpusă ulterior într-un spectacol de teatru sonor.

Discuția de la finalul reprezentației va fi moderată de psih. Silvia Ciubotaru (Guță), coordonatoarea proiectului In a Relationship, un proiect de educație împotriva abuzurilor dedicat tinerilor. Silvia Ciubotaru a absolvit Psihologia la Universitatea București și s-a specializat în psihoterapie experiențială. Lucrează de peste 17 ani în proiecte de educație și cultură pentru tineri, cum sunt Ideo Ideis sau In a Relationship.

Conceptul spectacolului le aparține Denisei Nicolae și lui Liviu Romanescu. Performerii sunt Denisa Nicolae, Liviu Romanescu și Teodora Velescu. Coregrafia și mișcarea scenică aparține Teodorei Velescu, muzica originală din spectacol este creată de Mihai Dobre, scenografia și costumele de Elena Gheorghe, iar măștile de Elena Gheorghe, Cristina Milea și Tudor Lucanu. Oana Pușcatu s-a ocupat de pregătirea muzicală. Universul sonor și light designul sunt create de Alexandros Raptis.

Proiectul este inițiat de Vanner Collective alături de partenerii Centrul Replika, Teatrul „Maria Filotti”, Teatrul de Stat din Constanța, Teatrul pentru copii și tineret „Imaginarium”, Teatrul GONG Sibiu, DEPREHUB / Happy Minds, Fundația Friends for Friends, Asociația A.L.E.G., Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, IQads, Spotmedia, B365.ro, Suplimentul de Cultură, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Liternet, Bookhub, Revista Golan, Happ.ro, GoNEXT, Munteanu, Sibiu 100%, Sibiu Independent, Sibiul în imagini, Revista Euphorion.

Proiect co-finanțat de AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția administrației fondului cultural național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *