Oare, cine sunt eu? Atelier de dezvoltare personală prin teatru cu Ana Mujat

0

Un nou atelier dedicat adolescenților are loc, în următoarea perioadă, la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG Sibiu: oare, cine sunt eu? Atelierul este recomandat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani și este compus din trei întâlniri, programate pe o perioadă de trei săptămâni consecutive. Primul atelier are loc vineri, 12 mai, al doilea luni, 15 mai, iar al treilea marți, 16 mai. Prețul biletului este 14 lei, iar atelierul durează 2 ore/ sesiune.

Ana Mujat, profesor și actriță, provoacă adolescenții sibieni (clasele VIII – XII) să participe la un atelier ce are ca scop dezvoltarea personală, focusarea atenției și public speaking. Cuvântul cheie în jurul căruia gravitează atelierul este emoția. Cum să ne gestionăm emoțiile? Pe ce să ne concentrăm într-un context care ne provoacă neliniște? Cum să ne reglăm ritmul interior și exterior? Acestea sunt întrebările la care Ana este pregătită, prin diferite tehnici psihopedagogice și teatrale, să le răspundă participanților.

Ana Mujat. Foto: Tudor Troancă

 

Organizat în cadrul proiectului Sibiu Plays, atelierul deschide o poartă culturală elevilor de liceu pentru o mai bună înțelegere a artei teatrale și a cooperării între tineri, oferind un canal de exprimare liberă într-un mod artistic și distractiv, promovând educarea prin participare.

***

Cariera Anei Mujat a inclinat mereu între cele două pasiuni ale sale: teatru și pedagogie.

În ultimi ani a fost profesor la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 și lector universitar doctor în Departamentul de Artă Teatrală Sibiu, în cadrul căruia a semnat o parte din regiile spectacolelor studențiști cu un mare succes la public, iar din luna mai a acestui an se alătură echipei Teatrului Gong Sibiu pentru coordonarea atelierelor de dezvoltare personală prin teatru, în cadrul proiectului Sibiu Plays, adresate adolescenților.

Foștii elevi o caracterizează ca profesorul care scoate tot ce este mai bun din tine, astfel că, și pe voi o să vă ghideze spre cunoașterea cineului, gestionarea emoțiilor și corectarea dicției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *